0
Vaša košarica:
0,00 €
0

Košarica je prazna

Brezplačna dostava za nakup nad 100 €
Nihče natančno ne ve, kako in kdaj je bila kava odkrita, čeprav obstaja veliko legend o njenem izvoru.
Pridelovanje in trgovina s kavo se je začelo na Arabskem polotoku. Do 15. stoletja so kavo gojili v jemenskem okrožju Arabije, do 16. stoletja pa so jo poznali tudi že v Perziji, Egiptu, Siriji in Turčiji. Kave niso uživali le po domovih, temveč tudi v številnih javnih kavarnah - imenovanih qahveh khaneh, ki so se začele pojavljati v mestih na Bližnjem vzhodu. Priljubljenost kavarn je naraščala in ljudje so jih obiskovali za vse vrste družabnih dejavnosti. Evropski popotniki na so na Bližnji vzhod prinesli zgodbe o nenavadni temno črni pijači in do 17. stoletja je kava prišla v Evropo in postajala priljubljena po vsej celini. Zaradi izjemnih znanstvenih dokazov po raziskavah si je kava prislužila nov in izboljšan ugled. Najnovejše ameriške prehranske smernice so nedavno priporočile kavo, kot del zdravega načina življenja. Mnoge od teh potencialnih koristi so povezane s kofeinom, naravnim poživilom, ki ga najdemo v kavnih zrnih. Količina kofeina v skodelici kave se lahko razlikuje, odvisno od dejavnikov, od vrste zrn, do načina njene priprave. Čeprav je kava tesno povezana s kofeinom, lahko danes potrošniki izbirajo med različnimi kofeinskimi in brezkofeinskimi različicami.
"Kava – priljubljena pijača civiliziranega sveta."
-Thomas Jefferson-